martes, 15 de enero de 2013

DEBAT ESCOLA TRADICIONAL VS ESCOLA CONSTRUCTIVISTA


Hola a tots, avui vull compartir amb tots vosaltres una activitat que realment m´ha agradat i m´ha fet desfruitar amb aquesta assignatura.
Per realitzar el debat hem utilitzat la eina de twiter, cossa que ha sigut genial per a mi, ja que jo no era usuària i ara gràcies a aquesta activitat m´ha fet seguidora i penso que seguiré utilitzant twiter per a seguir temes d´educació.
Al principi del debat he tingut que defendre el rol de l´escola tradicional, un poc dur però no m´ha resultat difícil ja que jo he estudiat a una escola totalment tradicional i açò m´ha ajudat a visionar millor el meu rol.
Vull ressaltar que en ocasions em semblava que era horrorós el que estava dient, en el cas d´aquest tweet:









Que complicat ha segut posar aquestes frases, com si la formació professional no fos important, com si no tingués valor i amb caràcter despectiu per què com funcionaria una societat sense professionals com fontaners, electricistes, auxiliars d´infermeria...etc tots som importants i tots tenen el mateix valor, no penseu el mateix?

També destacar que al defendre l´escola tradicional en sentia com si la meva ment es tancarà, defenent el llibre de text com un valor especial a l´escola, el sistema selectiu però tanmateix  ha fet que el ciments de l´escola constructivista es fitxaren més en mi, m´ha donat més força per defendre un sistema educatiu que potencií les capacitats especifiques de cada alumne, i per suposat, per lluitar per una nova escola on els al·lots són el protagonistes del seu aprenentatge.

Vull esmentar com el grups que defenien l´escola tradicional eren més imperatius, i els que defenien l´escola constructivista més tranquils, més intentant explicar la seva postura amb una mentalitat més oberta.

Quan he canviat de rol en defensa de l´escola constructivista m´ha sentit més comoda, he expressat realment les meves idees, els meus ideals i debatre sobre això contra l´escola tradicional ha sigut reconfortant.

He destacat la importància que té l´educació infantil per als al·lots, la importància de les rutines... i fins i tot he comparat amb l´educació d´un país com Finlàndia on l´educació infantil es obligatòria i gratuïta, un país que lidera els països amb una educació extraordinària, perquè penso que si eduquem als nostres fill des de menuts el país avançarà notablement.
 






  
Aquest debat crec que construeix el que hem après, i en ajudarà a debatre en la vida real ja que a la societat en la que vivim no hi ha una idea clara del que és l´escola constructivista, la gent pensa que ara els nens no aprenen rés, i que no hi ha tant de respecte al mestre.
És una activitat que fa tenir tables per defensar els nostres ideals, una escola on els nens son els verdaders protagonistes, una escola per a tots sense exclusions socials.

Vull destacar uns quants tweets que m´han agradat:

















Per finalitzar esmentar que a pesar que defendre l´escola tradicional és més fàcil de defendre em sento tan motivada i amb tanta força que crec que he defensat l´escola constructivista molt bé.
També esmentar que a partir d´ara seguiré informacions sobre educació via twiter gracies aquesta activitat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario